Tahinli Kuru İncir Dolması

Sizinle öyle bir tarif paylaşacağım ki;
Ben diyeyim enerji bombası,siz diyin lezzet rüyası. :)
Kışın iyice yüzünü gösterdiği bu günlerde vücudumuzun da enerji ihtiyacı artıyor.
Bu dönemde bu ihtiyacı sağlıklı besinlerle karşılamamız ve bedenimize istediği değerleri kazandırmamız çok önemli.Tahinli Kuru İncir Dolması da tam da bu değerleri karşılayacak bir tatlı.
Ayrıca,aniden gelen tatlı krizleriniz için bir minik incir şekerinizi dengelemeye yetecek hatta artacak bile..
Hazırlanışı çok basit olan bu leziz minikleri,davetlerinizde çikolata yerine ikram edebilir,sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz..




TAHİNLİ KURU İNCİR DOLMASI

Malzemeler:

~10 adet kuru incir
~1/2 su bardağı tahin
~2 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için:
~1 paket (80 gr.) bitter ya da sütlü çikolata
~Fındık (iri dövülmüş)

Yapılışı:

Kuru incirleri yıkadıktan sonra ılık suyun içinde 10 dakika kadar bekletin,biraz şişmelerini sağlayın ve peçete ile kurutun.
Hafif yumuşayan incirlerin sap kısmını bıçakla kesin ve baş parmağınızla içine doğru bastırarak oyuklar oluşturun.
Tahin ve pudra şekerini homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Karışımı,oluşturduğunuz oyukların içine bir tatlı kaşığı yardımı ile doldurun.
İncirleri,tahinin biraz kıvam alması için buzlukta 15-20 dakika bekletin.
İncirler soğurken,çikolatayı benmari usülü eritin.
(Benmari usulü;içi sıcak su dolu olan bir kabın üstüne içinde çikolata bulunan başka bir kabı yerleştirerek çikolataların suya değmeden,suyun ısısıyla eritilmesi yöntemidir.)
Soğuyan incirleri eritmiş olduğunuz çikolataya bandırın (Burada çikolata kapak görevi görecek.) ve bir servis tabağına dizin.
Son olarak,çikolataların üstüne iri dövülmüş fındık serpin.
İncir dolmalarını çikolatanın donması için buzdolabına kaldırın.
Arzunuza göre servis edin.

Afiyet olsun (:



1 yorum oku / yaz:

Yorum Gönder

 

BİGEMCE COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN